torsdag 28. januar 2010

Er det andre som ser likheten?

Da jeg fant bilder til gårsdagens blogginnlegg måtte jeg stoppe opp da jeg kom til et bilde av Milo i stolen sin; det bildet hadde jeg igrunnen sett før!

Er vel ingen tvil om at disse to er søsken nei......
(Marin er rundt 9mnder på bildet, Milo er 7....så han mangler et par fortenner)

onsdag 27. januar 2010

Dagene flyr!



I helga var vi atter en tur på IKEA sammen med sånn ca. halve Norge. Heldigvis hadde vi handleliste med nøyaktige hylleplasseringer,- så handlingen ble nokså effektiv! Nå har vi fått enda litt mer system på Marin og Milos rom! Kjempeflaks var det at vi plutselig skjønte at det faktisk ble plass til et kjøkkenskap i det tomme hjørnet ved siden av garderobeskapene! Der hadde vi jo tenkt å få spesialbygget en hylle siden ingenting passa inn..... ;) Nå er det plass til litt av hvert - vi må tenke litt på saken tror jeg.


En billy-hylle ble det også; DVD-samlingen begynner å bli pinlig stor fant vi ut, og med en klatreMilo så var det også greit å kunne flytte alle Marins bøker med tynne blad litt opp i høyden. Ny do-krakk, sengetøy til det nye voksen-rommet, noen kurver og litt småting.


Nå har vi også fått tatt en generalopprydning i klesskapene; og flyttet på alt så vi har klær på det rommet vi sover på. Det ble litt tungvint å løpe frem og tilbake for å finne alt om kveldene og morgenene!

Forkjølelsene sitter godt i, og har ikke lyst til å slippe taket virker det som. Milo var til legen på tirsdag for å få tatt en lytte-sjekk av lungene. Litt surkling, men ingen faretruende ulyder. Blir han ikke bedre etterhvert så går vi rett på utredning for astma på denne lille karen også. Vi krysser fingrene for at vi slipper sånt. Marin koser seg i barnehagen, men er ganske sliten når hun kommer hjem om ettermiddagen. Da er det godt å sette seg ned med barne-TV!


Milo er ikke like interesserti det der TV-tullet, så han farter rundt omkring. Han har blitt veldig glad i å spille gitar nå, og benytter enhver anledning til å gjøre det. Nattesøvnen er så som så; begge fortennene oppe er på vei, og igår kunne vi endelig se at tannkjøttet er i startfasen med å sprekke opp. Nettene blir nok verre før det blir roligere tider igjen, men sånn er det nå bare.


Humøret har ikke forsvunnet - ei heller matlysten! Nå har vi skjønt det; det er KALD/romtemperert mat som gjelder. Alt som blir varmet på går veggimellom.... Vekta hadde ihvertfall gått opp de siste 2 ukene; hele 165 gram!

Midt oppi ryddinga av alt her så har Marin vært på skattejakt blant alle sakene.
Knallspennende!
Jeg tror vi har funnet et godt alternativ til årets karnevalskostyme;

Solfaktor-badedrakta :D

lørdag 23. januar 2010

fredag 22. januar 2010

Speedy Gonzales

Har idag lært enda noe nytt;



Å reise seg HELT opp......... juhuuu!

Julaften på morrakvisten....



Det kom nemlig pakke i posten i går kveld, fra Lucas, Alina og Christina som besøkte oss for et par uker siden)



Milomann fikk også prøve smykkene;


Han var egentlig litt mer interessert i å få tak i tingene som lå på bordet, dessuten så fikk han kjempefin pakke han også!


Og bildet på kortet, det er faktisk Marin prinsesse og Lucas
(ihvertfall ifølge prinsessen selv).

tirsdag 19. januar 2010

En hjemmedag

...ble det idag; Marinmor har hatt feber inatt, og irritasjonshosten er gått over i en fæl slimhoste :( Milo er blitt litt hostete igjen, men ikke så altfor gærnt ennå, og vi håååper at det ikke blir noe mer enn hva som er nå heller.


Formen har igrunnen vært upåklagelig gjennom dagen da, men har man feber så har man feber; da er det null barnehage!



Er man hjemme må man hjelpe til med husarbeid, så Marin fikk litt å gjøre da det var tid for klesvask. Hun tok oppgaven på strak arm!
Milo hadde jobben som observatør!



Det er lagarbeid som gjelder!

søndag 17. januar 2010

Staselig!

Det begynner jammen å bli trangt i en stol nå; ikke er det morro når lillebror røsker i håret heller.....! Da var det bare en ting å gjøre; hente opp julepresangen fra Mor og Bestefar som har stått i kjelleren siden vi kjøpte den tidligere i høst!
(mens pappa var i kjelleren rakk Milo å spise middag; det synes visst bedre på bilder enn i virkeligheten...)


Onkel Edvin; når du er ferdig med kjøkkenet og føler deg arbeidsledig; så får vi realisere trekantbord-planene våre :)

fredag 15. januar 2010

Spongebob Squarepants :)

En uke har gått....

....og den har inneholdt mye mye trening fra Milos side. Han øver seg og øver seg, og har blitt ganske så stødig i knestående de siste dagene! En ny verden har åpnet seg; han kan forsyne seg fritt i lekekasser og kommoder (og det er stort sett på de stedene han er å finne for tida). Nå begynner han allerede å bli gretten; fordi han ikke helt får til å reise seg helt opp....

Han er strålende fornøyd med sine nye ferdigheter :)
Det blir ganske mye knall og fall,- og smell av hode mot parkett.....men tårene er få og borte på null komma niks. Trøst er det ikke tid til, ærlig talt! Her gjelder det å få nesa tilbake over kanten på kassa eller skuffen man drev og studerte.

(heldigvis ser det ut til at han nå er igang med å øve seg på å komme seg NED igjen etter å ha reist seg opp. Ikke helt lett, og fører til litt knall og fall det og, men øvelse gjr mester:)





ikke minst er puffen fin å ha; den kan brukes som gåstol, eller som lenekrakk når det er barne-TV på gang;


Frøken Marin har vært i barnehagen hele uka, og der har hun det veldig gøy. Det var stor stas da hun i går hadde tegnet to Lynet McQueen-tegninger! De var til ESPEN. Igår lå det pakke til mamman i barnehagen; men den var selvfølgelig til Marin må vite! En pose Twist :D Det ble to laaaaaange ettermiddagstimer før barneTV-tid; da fikk hun lov til å smake.



Marin har fått teken på den nye køyesenga; og liker seg i toppkøya!
No problemo å klatre opp og ned stigen ihvertfall!


Etter lange dager på jobb og i barnehage er det ikke rart at man blir litt sliten, eller hva?


fredag 8. januar 2010

Milomann i farta!


Det passet fint å feire 7-månedersdagen med en liten løpetur!

torsdag 7. januar 2010

Morgenstund...

...har gull i munn!
Ihvertfall synes Milo det! Han skal gjerne OPP om morgenen, og idag mente han at det var på tide å stå opp allerede litt over 05.00. Mora var ikke helt enig, men måtte innse at slaget var tapt da puppene var tomme, vogntrilling over dørkarmen ikke funka etter hele 10 min (det tar jo kun 1-2 min for han å sovne i vogna om han er trøtt...), og Miloen var ganske så sur.

På med lysene, og Milo ned på gulvet......
O' LYKKE!








Det tok ikke mange straksene før han hadde krøpet seg en tur på badet - og dagens oppdagelse var dopapiret. Kjempekult å dra det med seg innover i badet altså!

Krypinga ligner mer og mer på krabbing nå; han er oppe på alle 4 mellom hvert krypetak. I sofaen står han og hopper når han får holde seg i armlenet.....juhu!

mandag 4. januar 2010

Godt Nytt År!


"Vi er bestevenner fordi vi har like gensere"
-sitat Andreas


Her har vi ikke ligget på latsiden de siste dagene! Nyttårsaften var vi ute og kjøpte og satte sammen ny køyeseng til Marin (og etterhvert Milo)! Marinmor var først overlykkelig over å få BUTIKK, og takka og bukka noe voldsomt. Da sengebunnene kom på så var det et minutts surmuling før hun fant ut at hun kunne dra på FISKETUR med plastremmen som emballasjen var forsegla med; det var festlig å fiske mellom plankene.

Tilslutt var senga et faktum, og vi skjønte at bekymringene med den "halve" trappa var grunnløse - for det tok ikke mange minuttene før frøkna fløy opp og ned som om hun aldri har gjort noe anna. På toppen var det flott scene hvor hun kunne synge og danse!


Nyttårsdagen fikk vi oss en tur ut i kulda med rattkjelka:) Veldig morro, men goså veldig godt å komme seg inn i varmen igjen etterpå. Marin og Espen hadde blitt enige om å lage kakao; så da ble det slik, og vi prøvde også det nye vaffeljernet vi fikk til jul:)


Milomann likte også vaffelen han fikk!


Marin var igrunnen fornøyd med to kopper kakao og et sugerør;



2.januar og saaaaaaaalg;) Vi var tidlig på'n, og møtte nesten ikke folk da vi var ute for å bestille sengeskuff til køyesenga, og kjøpte nye madrasser til de 3 etasjene + overmadrass. Da vi kom hjem skifta vi fort over i varmere tøy, og jeg og Marin føk ut forå møte Anne-Sofie og Mathias en liten tur. Samtidig kom Bestemor og Farfar ned på besøk:) På ettermiddagen klarte vi å rote oss ned på storsenteret.....fysj for et kaos....og Marin sovna i bilen. Dermed ble det seeeeen kveld på frøkna, hun var ikke i seng før klokka var 22.30!

Idag har det vært mange sjuke folk her; doktorsettet har blitt flittig brukt. Marin har hatt overnattingsgjester på det mye rommet sitt nemlig :) Kjempemorro!

Kvelden ble ganske tidlig; ungene var trøtte og stupte i seng før klokka ble 19 (da hadde vi drøyd ut tida med dusj og bad også!:) Imorgen er det hverdag og tid for barnehage igjen!