lørdag 26. september 2009

Skal vi danse?




Skal vi danse er spennende! Så fort dansingen gikk igang ikveld, så var det krise fordi den grønne matta var borte! (forrige lørdag løp hun inn på rommet og kom drassendes med den - den skulle visst danses på!). Heldigvis hadde den ikke dratt lengre enn ut på verandaen!

Innimellom dansingen fant vi fram señorita-kjolen vi kjøpte i Spania! Da ble det virkelig stas å være med på konkurransen ;) Her danser Marin og Margrete fra barne-tv;



torsdag 24. september 2009

Glade Jul........!

Ja, julesjauen er i full gang her i heimen - as usual! Pakkefristen som er 31.oktober begynner jo å nærme seg, og før den ting er det endel andre ting også som skal skje og gjøres - så det er greit å bli ferdig med det en kan!

Nå ligger faktisk 7 julegaver på benken - ferdig innpakka og klare! Kanskje vi kan få levert dem til sør og nord allerede i navnefesten neste helg? De må ihvertfall gjemmes veeeldig godt her i leiligheten; Supersnuser Marin har virkelig talent når det gjelder å finne og pakke opp slike hemmeligheter i innpakningspapir.

mandag 21. september 2009

Friskmeldt!

Idag var det tid for ny time hos manuellterapeuten! Nå er det rundt 30 dager siden forrige gang, og da var jo Miloen fryktelig stiv og hadde vondt for å bevege hodet sitt både forover og til venstre.

Siden den timen har det skjedd mye! Samme dag som Manuellterapeuten hadde trykket og fikset ville Milomann ligge på gulvet og leke, han ville også ligge i og SOVE i kurven sin! Etter et par uker hadde han allerede funnet veien fra ryggleie til mageleie - det før han runda 3 måneder! Hodet har bevegd ser mer og mer i alle retninger også:)

Litt spent var vi da vi troppet opp til timen vår i dag - og gleden var stor når manuellterapeuten faktisk kunne fastslå at alt av stivhet var bortevekk! -og at snuingen og kroppsholdningen var langt foran skjema! Flinke lille Milo! Nå skal vi passe på å la han få trene på gulvet og på gulvet. Han skal ikke få stå på sine små pedaler, ei heller sitte annet enn på fanget. Skulle vi lure på et eller anna, så kunne vi bare ta kontakt igjen om vi følte for det!

Dagens barnehagejente;


søndag 20. september 2009

Marinhøna lader opp....



...til morgendagens fotografering i barnehagen.
Derfor passer det fint at det florerer av stikkegale mygg, at man tror man klarer alt og ikke trenger frykte noe som helst når man gjør halsbrekkende øvelser i barnehage og hjemme (les; kul i panna), og at man plutselig blir veldig sulten ETTER middag, og finner for godt å nyyyyte ei kjøttkake eller tre rett fra gryta.






Men hva gjør vel det når man kan nyyyyyyte et avslappende bad i lillebrors TummyTub? Jammen fikk hun ikke plass.....hun SKULLE sitte i vannet altså! Tok et par minutter å finne ut hvordan hun faktisk skulle få stabla beina og rumpa så det gikk an å sitte oppi der.


I sjalet med pappa;



Å sitte fremovervendt i Moby'en var kjekt synes Milomann!
Da fikk han se på ALT, og det er ikke å forakte ;)





Det ble også en tur ut med søpla, da var det på med lue og skjerf, for det er neimmen ikke sommer lenger!


lørdag 19. september 2009

Ny vannkoker!

Ble det idag, noen minutter før stengetid!

Egentlig noe vi hadde satt på ønskeliste for jul - men så fant vi plutselig denne på salg; og salget varte ut dagen idag.....

Finfin, eller hva?

fredag 18. september 2009

Ukeslutt....

.....og ei trøtt Marin etter en hel uke tilbake i barnehagen!


onsdag 16. september 2009

Barnehagehverdag

Ja nå er hverdagen her, og Marin synes det er stas å være i barnehagen igjen med alle guttevennene sine. Ei jente som er året eldre enn Marin kom meg i møte i går ettermiddag og kunne meddele at "Marin leker jo hele tiden med ToreAndre..." - ei lita guttejente med andre ord.



Marinmor vet hva hun vil, og det gjelder også påkledning. Bamselua hører med - uansett hvor lurvete man blir seende ut. Nå er det jammen på tide å ta en tur ut i butikkene tror jeg - alt er jo for smått etter at Jenta har grodd som ugress over sommeren! Før ferien kunne de røde buksene bare være på om hun gikk med solide sko, for de var såååå lange.... Det virker ganske fjernt nå for å si det sånn....!


Igår var det tid for Milo's 3 månederskontroll og første omgang vaksiner.
63cm var han blitt, og 6765 gram!
(Det er en kilo mer på skrotten enn storesøster hadde på samme tid;) )
Han begynner jammen å bli stor ja! Vaksinene var lite gøy, den første var ille...og så kom den andre. Hylingen nådde nye tonehøyder for å si det sånn. Utilpass og grinete resten av dagen, feber på kvelden - vi var ganske spent på hvordan det skulle bli i denne omgang. Marin endte tilslutt på legevakta etter sine første vaksiner. Det ser jammen ut til at det ikke ble så ille likevel, for idag har han vært i sitt ess igjen!

Å ligge på ryggen er gammeldags, nå rulles det kjapt over på magen når han blir lagt på gulvet!

Miloen våkna med skikkelig "blåveis" idag morges, stakkaren. Det er nok myggen som har vært på ferde i løpet av natta/morgentimene.....men det ser jammen ikke ut som det plager han så veldig (og godt er jo det...);


God grillmat!

Asparges, spekeskinke og kjøttdeig (og litt pepper)!







Hadde sett disse i reklameavisa fra Ultra noen ganger her hjemme - en ansatt der hadde vunnet en konkuranse med denne oppfinnelsen! Kilosprisen ble noget lavere i Spania enn åkjøpe de ferdige på Ultra her hjemme til nesten 300kr/kg.....hehehe!

Knallgode ble de ihvertfall etter en tur på grillen :)


lørdag 12. september 2009

Siste kveld i spania....

...ble selvfølgelig tilbragt på Juanita's:)

Det ble en tur på markedet i formiddag også, for å få handlet siste rest av nips vi ikke fikk rasket med oss fra markedet i San Pedro tidligere i uka. Marin fikk seg 4 røde armbånd til Flamenco-kjolen sin, og en rød+svart hårblomst, og vi fikk kjøpt inn navne-tog til både den ene og den andre! På vei hjem til Campo Verde fikk vi dratt innom ALdi for en siste shoppingrunde av vann og pålegg og karameller, og det ble jammen en tur innom Mercadona også; Espen måtte ha de dugelig gode rosa lakris-stengene eeeen gang til før ferien var omme.

Nå er Menorquina-is-dyrene (en komplett samling forøvrig...) pakket i koffertene her; Elefanten, Bjørnen, Kua og Papegøyen! Milo fikk øynene opp for IIIIIIIS i kveld også, han skulle gjerne ha en smak på detta gitt! Snille storesøster skjønte detta - og vips så stappa hun en skje med sin vaniljeis i munnen på lillebror....var vel ikke store smaken han fikk - uansett var han ganske så fornøyd selv altså. Det er vel bare slik at lillebrødre skal tidlig krøkes!









Nå er det svarte natta, og tre kofferter er faktisk pakka klare og kontrollveid. Imorgen tidlig blir det pakking, vasking og slikt på menyen - inntil TaxiPaul kommer og henter oss ved halv 5 tida! Det skal jammen bli rart å komme hjem etter 3 uker her nede i sol og varme!

torsdag 10. september 2009

Fremtidig bilbabe?

Marin har ennå ikke vært på noe biltreff av noe slag, så vi ble litt overraska da hun utenfor optikerforretningen i ettermiddag løp bort til denne bilen og utbrøt; MARIN SIN BIL! (Hun pleier nemlig ha stålkontroll på toyota'en og hvor den befinner seg i bilmengden hjemme, samme har hun hatt med primera'en her nede..)!

Hun var ikke vond å be da Espen dro frem mobilen og spurte om de s kulle ta bilde av henne og den fine bilen hun hadde funnet....

Poseringen - den ordna hun helt på egenhånd - og vi holdt på å le oss skakk.....



Er det så rart?

tirsdag 8. september 2009

3 måneder!!!




Idag er Milomann 3 måneder gammel!
Tiden flyr jammen fort.....

Dagen har vi tilbragt på tur i Torrevieja :)

mandag 7. september 2009

Kveldens overraskelse....

...........................var STOOOOOR!

I ettermiddag har magen vært "tom", og viljen laber når det gjelder å tisse på potta. Det er da ikke vits i å kaste bort tiden på pottesitting om man ikke har noe som skal ut??!

Da vi hadde satt oss ned i hagen med grillmiddagen vår, og Marin etter 3 minutter var ferdig med spisinga, så løp hun litt rundtomkring og lekte. Plutselig satte hun avgårde opp på balkongen og inn mot stua - helt tydelig at det hasta med å finne potta! Frem med potta, og den ble satt rett innenfor døra så hun kunne være litt i fred (det var både tiss og bærsj på gang så det ut til). Noen strakser senere står ei stolt frøken i døråpninga med potta omtrent over hodet.....hun hadde tissa!

Farfar tømte potta, og vi voksne fortsatte å spise middag. Etter en liten stund syntes vi det ble mistenkelig stille fra den lille frøken som sprada omkring, så Espen gikk inn for å se hva som var på ferde.....

Han ble dratt med inn på do, og trodde i forfjamselsen at hun ville bæsje på doen!


Overraskelsen var dermed stor da han kom inn og så at hun rett og slett hadde ordnet opp selv, og allerede gjort forretningene ferdig - I DOEN!


Lille frøken begynner jammen å bli stor!
-og fikk sole seg i glansen der hun stod stolt og fornøyd og mottok stående applaus fra hagen der hun stod oppe på balkongen litt etterpå!




Et bilde fra ettermiddagsbadet - ganske varm i trøya etter to ukers bading!

Blidfisen Milo!



søndag 6. september 2009

Marinhøna er flink!

På fredagsmorgen satt jeg igrunnen å tenkte på at å ta med potte i feriekofferten egentlig ikke hadde vært noen vits likevel, siden den fremdeles stod ubrukt borti hjørnet.

Så fant jeg og Marin ut at vi skulle lufte rumpa litt, og kasta bleia. Det tok jammen ikke lang tid før potta var fylt med tiss - for aller første gang!!!!! For ei stolt jente, dette var jo fullstendig nytt for henne og, hun har ikke fått ut en dråpe tidligere (de få gangene hun i det hele tatt har villet sette seg ned på potta...).

Vips så var det kveld, og potta hadde vært flittig i bruk!

Gårsdagen var likedan, av med bleia da vi stod opp, og etter frokost var det ikke bare tiss som skulle i potta, neida!!! Vi dro ut en tur på ettermiddagen, og tok da på en bleie for bilturen - vel hjemme igjen var denne bleia tørr faktisk!

Her skjer det saker og ting, kanskje potte i bagasjen ikke var så dumt likevel?

lørdag 5. september 2009

Hei Sveis!

Første frisørbesøk for Marinmor!
-ikke lett å sitte heeeelt musestille nei, så stakkars pappa måtte tåle å bli nedspruta med vann. Hovedpersonen måtte holde tunga rett i munnen!



Resultatet ble finfint!
Ekte BOB-sveis :)
Tusen takk, Tante Monica!

En lillebror kan brukes...

...til det meste!
Nå synes han det begynner å bli artig at storesøster styrer og gir oppmerksomhet også!
(Mor; gjett om klesklypene har blitt brukt her nede! Den gøyeste leka i hele huset altså!)